History

Geschiedenis
Het was in het jaar 1898 toen Matthëus Verdegaal zijn eigen kwekerij aan de Delfweg in Noordwijkerhout begon. In het begin met hoofdzakelijk narcissen en krokussen, maar in de jaren daarna werden er ook tulpen en hyacinten geteeld.
Ergens in de dertiger jaren ontstond het initiatief om zelfstandig bloembollen te exporteren, als eerste naar Engeland. Dit bleek zeer succesvol, waarop in 1940 werd besloten een vestiging in Engeland te openen. Simon Verdegaal, de zoon van Matthëus, kreeg de leiding over deze vestiging. Hij breidde de zaken uit met het telen van “Engelse Narcissen”. De specifieke kwaliteit van deze narcissen droeg bij aan het verdere succes en zorgde ervoor dat Matth. Verdegaal bekend werd als een van de belangrijkste telers van Golden Harvest narcissen in Groot Brittannië.  

In 1952 werd het pand aan de Delfweg in Noordwijkerhout verruild met de Prins Bernhardstraat in Hillegom. Het bedrijf ging zich van hieruit volledig richten op de export. Aanvankelijk alleen op Engeland, later ook naar andere landen in Europa, Azië en Amerika. In 1938 als handelsreiziger in dienst gekomen en in 1945 aan de directie toegevoegd heeft A. vd Vlugt senior een belangrijke bijdrage in de groei en verdere ontwikkeling van het bedrijf geleverd. In 1985 nam zijn zoon en naamgenoot het stokje over, tot eind 2016.
 
In 2019 staat Matth. Verdegaal B.V. bekend als de onbetwiste specialist en voor de preparatie en handel in hyacinten, narcissen, tulpen en andere bolproducten. Onze kwaliteitsproducten vinden aftrek over de gehele wereld.
De directie wordt ingevuld door Piet Goemans (Algemeen) en John Jong (Financieel). Het bedrijf is gevestigd in een modern bedrijfspand aan de Frank van Borselenlaan 4 in Voorhout, uitstekend geschikt voor de verwerking en preparatie van hyacinten en andere bolgewassen.
  

History sfeerbeeld 1 History sfeerbeeld 2
History sfeerbeeld 3